Opublikowano

Czarny czosnek Polska

Czarny czosnek Polska

Polska jest krajem, w którym od lat popyt na czosnek jest większy niż podaż. Oznacza to, że Polacy uwielbiają jeść czosnek! I nic w tym dziwnego, ponieważ jest intensywną i smaczną przyprawą oraz jest bardzo zdrowy. Niemniej jednak trudno jest go spożywać w formie świeżej, nieprzetworzonej, dlatego poszukuje się coraz to nowych rozwiązań technologicznych w celu poprawy jego smakowitości. Na przeciw tym wyzwaniom technologii żywności wychodzi czarny czosnek. Czarny czosnek Polska to produkt innowacyjny, który gości w naszym kraju już prawie 10 lat.

Czarny czosnek jak jeść?

Produkt doskonały to czarny czosnek. Daje się jeść bezpośrednio, nie wymaga obróbki termicznej. Ma piękną złotą łuskę zewnętrzną i ciemne miękkie, gumowate ząbki. Łatwo daje się obierać. Ponadto ma wysoką zawartość przeciwutleniaczy i jest produktem trwałym. Nie wymaga specjalnych warunków przechowywania.

Ponadto czarny czosnek daje się jeść zawsze i wszędzie. Nie pozostawia nieprzyjemnego zapachu w oddechu. Czy wiesz, że nawet skóra może pachnieć czosnkiem po jego zjedzeniu??? Często słyszymy o zjadaniu czegoś na czczo ze względu na większą przyswajalność związków zawartych w produktach. W tym przypadku zjedzenie czosnku świeżego przed pracą czy szkołą staje się problemem. Tymczasem czarny czosnek nie przysparza nam tego typu problemów.

Wybierz swoją idealną formę czarnego czosnku: https://przetworyznatury.pl/sklep/

Znajdź swój ulubiony przepis na danie z czarnym czosnkiem: https://bioczarnyczosnek.pl

Czarny czosnek możesz jeść zawsze i wszędzie!

mgr inż. Anna tomf-Sarna
przetwory z natury.pl